Mijn naam is Jantien van Dijk. In 2009 ben ik met mijn eigen praktijk gestart. In de afgelopen jaren heb ik me bezig gehouden met de vraag of je vaardigheden, die je van huis uit niet zo hebt ontwikkelt, zelf kunt uitbouwen.

Het gaat om de vaardigheden die je, als kind, nodig had om je als individu te vormen zoals opkomen voor jezelf, omgaan met emoties en je grenzen aan leren geven.

Als je merkt dat je tekort bent gedaan als kind en je blijft afwachten tot je krijgt waar je, denkt, recht op te hebben dan zit je in een afwachtende positie. Vaak zitten mensen dan onbewust nog in hun kind rol, die vaak voor een gevoel van afhankelijkheid zorgt.

Als dat gevoel van afhankelijkheid niet prettig is dan kun je je eigen plan leren trekken zodat je onafhankelijk leert worden van anderen.

Je bent nu geen kind meer, je bent volwassen. Als volwassene weet jij het beste wie je bent en wat je nodig hebt. Aan jou de keuze of je uit de kind rol wilt stappen en in de volwassen rol.  Wil je gaan leren halen wat je nodig hebt dan ga je van de kind rol naar de volwassen rol, naar een actieve positie. Dan ga jij de richting bepalen in je leven  en neem je de rol van regisseur.

Centrum Tienwerk is er voor diegene die de regisseur wil leren worden van hun leven.

Meer weten?

Ik hoor het graag als er nog vragen zijn. Aarzel stel niet en neem contact op.